my story
Moja življenjska zgodba o jogijskem in plesnem popotovanju, kot je še niste slišali

Ljudje me velikokrat povprašajo o mojem življenju in kako to, da sem se sploh odločila poučevati jogo, ples, in kako to, da sem postala manekenka. Velikokrat sem premišljevala, kako naj to napišem tudi na svojo prenovljeno spletno stran, da boste lahko začutili vsaj nekaj pristnosti in moje energije, in sicer zakaj to rada počnem, kaj me žene, kaj je moja strast in zakaj se je moja življenjska pot obrnila v to smer, v katero potujem danes. Priznam, da izziv ni bil preprost, a ne zato, da ne bi znala z besedami, saj sem napisala že kar pet jogijskih priročnikov, ampak predvsem zato, ker deliti del sebe z javnostjo ni nikoli preprosto. A z vami si želim biti iskrena. Želim deliti svojo zgodbo, da boste lažje razumeli, kaj me žene in zakaj to, kar odlično opravljam v svetovnem merilu, opravljam z dušo, srcem in telesom (Takole, to je moja zgodba… Moj enajsti poizkus.)

S poučevanjem aerobike sem pričela, ko sem se vpisala na Filozofsko Fakulteto v Ljubljani, smer Sociologija kulture in Ruščina. Že pred študijem sem bila VIP hostesa, plesalka, navijačica za košarko, v glavnem, ljubila sem nastopati. Ko pa sem pričela študirati, so se mi v Ljubljani povsem odprle poti in sem poleg fakultete želela še vaditi, plesati. Vse to bi mi vzelo preveč časa in odločila sem se, da združim svoje želje in strasti. Postala sem vaditeljica aerobike. Še manj kot eno leto po prvi licenci sem opravila mednarodno licenco in postala inštruktorica pilatesa. Vedno več sem želela imeti znanja o telesu, gibanju in vsem, kar sodi zraven. To me je spodbudilo za vstop v jogijski svet. Aktivno sem poučevala vadbe, plesala z različnimi plesnimi skupinami, med drugim s plesno skupino Mystique na televizijskih oddajah, kot je na primer tudi Raketa. Bila sem navijačica za hokej Ice Ladies, trenirala svobodni ples, trebušni ples in se med drugim spoznala tudi s pole dance zvrstjo. Postala sem učiteljica plesa pri različnih plesnih šolah, med drugim pri plesni šoli Miki in plesni šoli Moj klub. Ples in joga sta postala moj način življenja.

Vse je potekalo kot v pravljici. Še sedaj se spomnim tistega vročega dne, ko sem ravno opravila izpit na fakulteti in doživela pretresljivo prometno nesrečo, kar mi je življenje obrnilo na glavo. Le nekaj milimetrov je manjkalo, da bi se mi zlomil tilnik. Tista težka in mrzla opornica, obvezno ležanje in počivanje, rahla izguba spomina ter zavedanje, kaj bi se lahko zgodilo, je v meni nekaj prebudilo. Pred tem je bilo moje življenje popolno: živela sem s krasnim fantom, se družila s prijatelji, potovala, zaključevala študij in tudi moja služba je bila idealna. Nato pa sem ugotovila, da si želim v življenju početi le še tisto, kar me dopolnjuje in napolni s pozitivno energijo. Končala sem razmerje, prenehala pisati diplomsko nalogo in odpotovala v Indijo. Sedela sem za računalnikom in sploh nisem premišljevala. Čisto nagonsko sem se odločila in kupila karte za Madurai. Nikomur nisem povedala do enega tedna pred odhodom, saj nisem želela, da bi me kdo odvrnil od moje odločitve. Seveda je bližnje prijatelje in družino skrbelo, saj sem vedno potovala v skupini vsaj dvajsetih prijateljev. Sedaj pa sem se kar naenkrat odločila odpotovati sama in to v ašram in v državo tretjega sveta. Občutki so bili mešani, a vedela sem, da si to želim in to potrebujem.

Ko sem pripela v Indijo, sem ugotovila, da se bo vse uredilo, kot se mora. Ne zato, ker je v Indiji vse urejeno in popolno, ne, daleč od tega. Ravno kaos okrog mene mi je dal vedeti, da bom morala umiriti svoje misli, če bom želela preživeti čas v tej nenavadni in pisani državi. V Indiji sem opravila še Mednarodno licenco za jogo (TTC), nekaj časa tam učila in tudi se udeležila jogijskih tekmovanj in se z neverjetnimi dosežki, nepozabnimi doživetji, novimi prijateljstvi, osvojenim znanjem in z novo motivacijo po nekaj mesecih vrnila domov. Še naprej sem poučevala aerobiko, pilates in jogo ter razvijala svojo vizijo s Klubom Devayani, znanim kot Devayani Yoga & Dance Lifestyle. Še danes sem srečna in hvaležna za vse, kar se mi je v življenju zgodilo, saj sem doživela toliko lepih stvari kljub preizkušnjam in si ustvarila življenje, ki ga želim živeti.

Poučevati sem pričela po vsem svetu, med drugim v surf kampih na Portugalskem, v Španiji, v ašramih v Franciji, Avstriji, vse do Indije in Združenih držav Amerike. Sebe imam za za večnega učenca in se vsakodnevno izobražujem, saj želim dati mojim vadečim le najboljše in oni se vedno znova radi vračajo, kar mi daje zagon vseh več kot deset let poučevanja. Svoje delo in željo po deljenju znanja in izkušenj sem delila v petih priročnikih, ki se že prevajajo v angleški in nemški jezik in jih že predstavljajo na konvencijah in konferencah po svetu: Joga za nosečnice, Joga mami in dojenček, Joga za najmlajše, Srčna joga in Joga in (ne)plodnost.

Kot ambasadorka za zdrav način življenja in pozitivni odnos do človeškega telesa sem vključena v vse pomembne revije in časopise v Sloveniji, kot so Slovenske novice, Delo, Gorenjski Glas, Polet, Zarja, Nova, Lea, Liza in ostali. V vseh letih aktivnega, profesionalnega poučevanja sem bila vključena v različne TV oddaje in imela intervjuje na različnih radijskih postajah. Kot organizatorka mednarodnega Festivala OM in s svojimi dosežki na jogijskih olimpijskih Igrah v Nepalu, zmago na evropskem prvenstvu joge in ostalih dogodkov in dosežkov sem bila gostja oddaj 24 ur, GTV, Petelin TV, TV IDEA, TV Golica in drugih.

Najbolj srečna in hvaležna pa sem za svojo družino. To, da sem postala mamica dvema čudovitima sinovoma in žena neverjetnemu možu Jerneju, je zame nekaj najlepšega na svetu in zagotovo so oni moja največja podpora in inspiracija. So vse, kar me osrečuje in navdihuje. Hvala, ker ste. Ljubim vas. Vedno. Namaste.