Joga za najmlajše

24,99

Avtorica: Ana Kersnik Žvab

Format: Knjiga

Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

Joga bejbi vadba je prilagojena in ustvarjena posebej za dojenčke oziroma novorojenčke. Delo je ustvarjeno za vse mamice, ki še okrevajo po porodu, a bi želele preživeti čas s svojimi malčki na kreativen, zabaven in varen način. Priročnik je zasnovan tako, da so najprej detajlno predstavljene posamične jogijske vaje, s katerimi dojenčka premigamo in tudi pravilno dvigujemo, polagamo oziroma premikamo.

Vadba vpliva na dojenčke na različnih nivojih. Ne le da aktivno preživijo nepozaben čas s svojo mamico, se zabavajo in premigajo, temveč vpliva blagodejno tudi na njihov imunski sistem, prekrvavitev, jih jogijski položaji motivirajo in na koncu sprostijo. S tem dojenčki boljše in dlje spijo, so bolj umirjeni in nasmejani, kar vpliva na boljše počutje in razvoj dojenčka.

Knjiga zajema teorijo o jogi, jogi kot vadbi za dojenčke, informacije o razvoju dojenčka, tehnikah sproščanja in motiviranja dojenčka. Podroben opis vaj omogoča varno vadbo za dojenčka tudi doma. Knjiga je narejena kot jogijski priročnik, in sicer je obogatena s profesionalnimi fotografijami, kjer so povsod razvidni pravilni gibi vseh telesnih položajev oz. asan. V priročniku pa sem dodala tudi napotke, kako pravilno ravnati z dojenčkom in sicer napotke baby handlinga, saj je pravilna skrb za dojenčka posebej pomembna od rojstva do tretjega meseca, in sicer za skupino, kateri je to delo namenjeno. Posebej so predstavljeni načini ravnanja z dojenčkom, saj je to med samo vadbo joge izredno pomembno. Pred vadbo se je potrebno pogovoriti s pediatrom.

»Knjigo priporočam vsem mamicam, ki bi se rade naučile pravilnega baby handlinga in bi si rade svoje prve trenutke s svojim dojenčkom popestrile. Jogijski položaji so skrbno izbrani in so za dojenčke izredno priporočljivi. Pri vadbi joga bejbi je Ana skrbno dodelala opise in jih dopolnila s profesionalnimi fotografijami. Celoten koncept je prilagojen posebej za dojenčke in varen za uporabo opisanih vaj tudi doma. Hvala, Ana za deljenje tvojega znanja joge in materinskih izkušenj.«

Maša Jančič, učiteljica joge

Dodatne informacije

Teža 0,405 kg