Joga za nosečnice

24,99

Avtorica: Ana Kersnik Žvab

Format: Knjiga

Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

Knjiga Joga za nosečnice je prvovrsten priročnik, ki vsebuje jogijske vaje, dihalne tehnike, informacije o meditaciji, tehnike sproščanja, in številne druge koristne vsebine, ki bodo čas nosečnosti še polepšale. Aktivna in sproščena nosečnost največkrat vodi tudi v lažji in manj stresen porod ter lepšo poporodno postavo. Knjiga vsebuje več kot 100 barvnih fotografij, ki zagotavljajo varno in natančno izvedbo vaj.

Nosečnost je čudovito obdobje, ki pa prinaša fizične in psihične spremembe, zato je skrb za psihofizično kondicijo neprecenljiva. Jogijske, dihalne in ostale sprostitvene vaje dokazano blagodejno vplivajo na mamico in otroka. Pozitivne učinke imajo na telo in duha med nosečnostjo, žensko pa tudi pripravijo na porod in hitrejše okrevanje po porodu. Avtorica, ki zasedla zavidljivo 2. mesto na jogijskih olimpijskih igrah je mamica, ki je priročnik napisala z dušo na podlagi večletnih izkušenj. Anino obširno znanje o jogi in njeni filozofiji je posledica učenja pri največjih strokovnjakih na svetu, njene osebne nosečniške izkušnje pa dajo knjigi še dodano vrednot.

Nosečnost je krasno obdobje, ki pa ga lahko sami še dodatno polepšamo. V tej knjigi se nahaja do ključ do dobrega psihofizičnega počutja.

»Nosečnost je čudovito fiziološko obdobje v življenju ženske. V njem večina nosečnic uživa. Obenem ga spremljajo tudi velike spremembe. Ženska doživlja spremembe na psihičnem in fizičnem področju, na kar mora biti dobro pripravljena. Na nek način je nosečnost šok za njeno telo. Joga koristi nosečnicam z več vidikov. Blagodejno vpliva na celotno telo, saj dobro razgiba mišice, aktivira mišice medeničnega dna in trebušne mišice, ki so potrebne pri porodu in zmanjša možnost težav po porodu, poskrbi tudi za sprostitev in obvladovanje telesa in pravilno dihanje, ki pripomore k lažjemu porodu. Avtorica v priročniku z vajami, ki so prilagojene prav za bodoče mamice, z barvnimi fotografijami nazorno prikaže izvedbo in uporabo joge med nosečnostjo. S tem omogoča, da vaje lahko nosečnice izvajajo tudi doma. Priročnik zagotavlja varno vadbo. Poleg vsega vsebuje tudi dihalne tehnike, tehnike sproščanja in gradivo o meditaciji med nosečnostjo. Pred vadbo bi priporočila, da osebnega ginekologa in osebnega zdravnika seznanite z vadbo in se z njim posvetujete o varnosti vadbe za vas. V primeru zapletov, povečanega tveganja za prezgodnji porod in v primeru določenih obolenj v nosečnosti se vadba joge odsvetuje. Priročnik vsebuje celosten prikaz nosečnosti, saj vsebuje tudi informacije o razvoju zarodka in informacije o spremembah v telesu nosečnice v celi nosečnosti. Knjiga je napisana skrbno in razumljivo na podlagi znanja mednarodno priznane inštruktorice joge in podkrepljena s strokovnimi informacijami zdravstvene stroke. Želim vam veliko veselja in zadovoljstva pri vadbi ter predvsem aktivno in lepo nosečnost ter porod.«

Eva Macun, dr. med., predstojnica ginekološkega in porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Jesenice

Dodatne informacije

Teža 0,444 kg