Joga mami in dojenček

24,99

Avtorica: Ana Kersnik Žvab

Format: Knjiga

Šifra: joga-mami-in-dojencek Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

Knjiga Joga in dojenček je prvi in edini jogijski priročnik v Sloveniji, ki združuje najboljše jogijske vaje in sprostitvene tehnike za mamice in dojenčke. Poskrbi, da bo mamica telo povrnila v staro formo ali pa celo v boljšo. Dojenčki so po vadbi bolj umirjeni in nasmejani. Joga blagodejno vpliva na njihov imunski sistem, prekrvavitev in njihov splošen razvoj. Še bolj krepi vez med dojenčkom in mamico in dojenčkom.

Knjiga vsebuje telesne položaje – asane, dihalne in sprostitvene tehnike, informacije o mantrah in številne druge podatke za boljšo fizično in psihično počutje mamice in dojenčka. Na podlagi drugih strokovnjakov so priložene tudi informacije o razvoju otroka oz. dojenčka in kaj se takrat dogaja z mamico po mesecih (vse do enega leta) in kako lahko pri tem joga pomaga. V knjigi priloženi posebni programi vadbe joge, s katerimi lahko mamica in dojenček skupaj uživata in se fantastično razmigata.

Z jogijskimi tehnikami in znanji lahko tudi otroka pomirimo, ko to najbolj potrebuje. Z določenimi tehnikami ga lahko spodbudimo in mu vlijemo dodatno energijo, predvsem pa mu pomagamo, ko prehaja skozi različne procese, ki se dogajajo v njegovem majhnem telesu – od rasti zobkov in krčev do drugih bolečin, ki jih prestaja, ko tako hitro raste in se razvija. Če ste se noseči, pa si privoščite knjigo Joga za nosečnice, saj boste telo in duha pripravile na porod in boljše splošno počutje.

»Knjiga Joga mami in dojenček lahko postane odlična spremljevalka vsake mamice v poporodnem obdobju, ki ravno takrat lahko sproščeno in brez naglice posveti dragocene trenutke sebi ter svojemu otročku in s tem dvojno izkoristi čas. Ko se v šestih tednih po porodu zacelijo vse akutne rane, lahko mamica postopoma dodaja vaje za krepitev telesa in duha. Pri tem mora seveda upoštevati svoje psihofizično počutje in mnenje ginekologa. Med izvajanjem vaj se mama veliko bolj zaveda svojega telesa, zaradi česar je toliko bolj pozorna tudi na vnos prave hrane, ki vpliva na dobro počutje in zdravje. Vaje imajo blagodejen učinek tudi na psihofizično počutje dojenčka, z mamo se še tesneje povežeta, hkrati pa hitreje prepoznavata potrebe drug drugega, imata več energije, čez dan sta bolj umirjena, ponoči pa zdrsneta v globlji in kakovostnejši spanec. Z vajami, prikazanimi v knjigi, pravilno okrepimo trebušne in hrbtne mišice, kar novopečene mame hitreje pripelje do stanja pred zanositvijo, hkrati pa ugodno vplivajo na njihovo počutje, tako psihično kot tudi fizično. Preprečujejo in odpravljajo težave s križem, ki so v času po porodu vse pogostejše, mamice pa se z njimi soočajo tudi v poznejših obdobjih. Ana, hvala za podeljeno izkušnjo, čudovite fotografije in vse napotke, ki bodo zagotovo prispevali k višji kakovosti življenja marsikatere mamice.«

Živa Varl, dipl. babica

Dodatne informacije

Teža 0,437 kg