Joga akademija

Prelep srčen pozdrav. Om namah shivaya.

Naj vam predstavim izjemne Jogijske tretmaje ali vadbe, s katerimi dosežete vrhunske rezultate in vadite z mano kar v udobju svojega doma.

Na voljo imate različne vadbe, ki vam pomagajo oblikovati, očistiti in prebuditi telo ter poskrbeti za boljše počutje in zdravje.

Vsaka vadba vsebuje različne pristope in raznolike vsebine, tako da lahko vadite celo leto ter nadgrajujete svoje znanje. Na voljo imate programe z raznolikimi vadbami:

 • Anti-stres joga,
 • Detox joga,
 • Lepota zdrave hrbtenice,
 • Moč fleksibilnosti hrbtenice,
 • Močne noge in gibljivi boki,
 • Spirit joga in
 • Jogijski tretma mogočnosti.

Pri tem vam pripada tudi dodatna video vsebina:

 • Sončno ogrevanje - dvig življenjske energije,
 • Joga - večtisočletna tradicija: Osnove in napotki in
 • Blagodejne tehnike sproščanja - popolna regeneracija telesa.

Vadbe so prilagojena tako za ZAČETNIKE, kot tudi za napredne jogiste.

Jogijski tretmaji - vadbe

150,0€ 105,00€

Darila:

Pri nakupu Jogijskih tretmajev – vadb Joga Akademije pridobite vse raznolike in edinstvene vadbe skupaj ter neverjetna darila:

 • E-knjiga Anti-stres joga,
 • E-knjiga Smutiji,
 • Motivacijske kartice,
 • In druga darila, ki si jih prenesete na računalnik in vam ostanejo za vedno.
Bonusi:
 • Diploma Joga akademije: Ob pridružitvi pridobite diplomo Joga akademije, ki potrjuje vašo udeležbo na tem edinstvenem tečaju. To diplomo lahko bodoči učitelji joge uveljavljate tudi kot močno referenco pri učiteljskem tečaju po svetu.
 • Srčna podporna FB skupina: V podporni skupini se družimo, sem vam na voljo za mentorstvo in svetovanje ter se podpiramo.
 • Neomejen dostop: Do vse vsebine lahko celo leto dostopate kjerkoli in kadarkoli.
 • Ena platforma: Po mnenju vadečih, ki že pridno vadijo z Joga Akademijo so Jogijski tretmaji – vadbe odlično zastavljeni, saj se vse nahaja na eni platformi in tako lahko vadite kadarkoli in kjerkoli, edino kar potrebujete je računalnik ali telefon in povezavo.
 • Dodatne vsebine: Znotraj FB skupine se dogajajo tudi različna srečanja z različnimi strokovnjaki in predstavitve tematik s področja joge.
 • Yogalishes blog: Za vas sem urejam in pišem tudi blog, s katerim delim znanje in izkušnje. Blog najdete na spletni strani www.yogalishesana.com.
Top novička:

Želim vam čim več prelepih trenutkov na blazini. Namaste.

Vaša Ana Kersnik Žvab

150,0€ 105,00€

Mnoge od znanj joge je ponovno razkrila in potrdila sodobna znanost. Danes številne ugotovitve uglednih medicinskih in drugih znanstvenih ustanov po svetu potrjujejo, da je joga orodje za ohranjanje dobrega psihofizičnega počutja v stresnem vsakdanjiku. Kako zelo jogo potrebujemo v sodobnem življenjskem tempu, pa zgovorno pričajo milijoni ljudi, ki jim pomeni redke trenutke, ko se lahko posvetijo svojemu zdravju in sprostitvi.

Joga Akademija je namenjena predstavitvi jogijskih prijemov, zato vas v tem modulu popeljem v praktični del joge in vam razkrijem asane – telesne položaje.

Jogijski tretmaji – vadbe so namenjeni vsem, zato sem dopolnila modul tudi s konkretnimi napotki za začetnike. Bodoči učitelji joge lahko diplomo Joga Akademije uveljavljate tudi kot izredno močno referenco pri pristopu k tečaju za učitelja joge. Tisti, ki ste že učitelji joge, pa vam lahko Joga Akademija podkrepi znanje in doda dodano vrednost vašemu poučevanju.

Anti-stres joga

Nenehen stres in izgorelost vplivata na kakovost življenja in ga lahko tudi predčasno skrajšata.

Natrpani urniki, dolg delovnik, premalo tekočine in gibanja, pomanjkanje spanca in počitka, nenehni prehladi, bolečine, depresija, kronično nezadovoljstvo in tudi drugi simptomi kažejo na to, da potrebujemo čas zase!

Moderen način življenja prinaša mnogo situacij, ki posameznika spravljajo v stres. Stres sam po sebi ni škodljiv, ampak je celo priporočljiv, ko želimo doseči še kaj več; določena količina stresa nas celo motivira. Ko se stres pretirano poveča, pa to postane škodljivo tudi za zdravje posameznika.

Stres, ki ga omenjam, je stres, ki je za nas nevaren, zato se ga je potrebno izogniti oz. se nanj pravilno odzvati. Pri vsem tem je pomembno tudi to, da se znamo pravilno sprostiti in vzeti čas zase.

Pomembno je prepoznavati stres, in sicer kdaj smo izpostavljeni preveliki količini stresa.

Najnevarnejše pri stresu je, da se počasi in postopno kopiči. Tako se ga navadimo, da celo postane vsakdanji in normalen, zato se sploh ne zavedamo, da je prisoten.

Naj izpostavimo le nekaj simptomov stresa: težave s spominom, slaba koncentracija, negativna nastrojenost, nenehne skrbi, vznemirjenost, nezmožnost sprostitve, občutek osamljenosti in izolacije, depresivno razpoloženje in nesrečnost, bolečine po telesu, zaprtje ali driska, slabost, omotica, bolečine v prsih, hitro bitje srca, zmanjšana potreba po spolnosti, pogosti prehladi itd.

Naj vam na kratko opredelim nekaj pozitivnih učinkov, zaradi katerih boste videli, zakaj je vadba joge odlična tudi na splošno, ne le za odstranjevanje stresa, umiritev misli, sprostitev celotnega telesa. Pozitivni učinki vadbe joge so: poskrbi za sklepe, izoblikuje telo, izboljša se imunski sistem, izboljša se spolno življenje, lažje se spi, pospeši se prebava, regenerirajo se celice, prekrvavi se celotno telo, kar omogoča dodatno čiščenje toksinov iz telesa (detoksifikacijo), mišice se okrepijo, kostna gostota se poveča, in sicer je še mnogo drugih pozitivnih učinkov, ki vam bodo olajšali in izboljšali kakovost življenja.

Kaj pravzaprav pomeni anti-stres joga? Anti-stres joga je koncept, ki sem ga oblikovala in je prilagojen vsem, ki bi želeli v svoje življenje vnesti več miru, sprostitve in se vase poglobiti. Asane so posebej izbrane in opredeljene, da so primerne za vse, in sicer ne samo za napredne jogije, ampak tudi za začetnike. Kar lahko storite že danes, ne odlašajte na jutri!

Detox joga

V življenju človeško telo ves čas absorbira in kopiči strupe (toksine), zato sem vključila v Joga Akademijo prav Detox jogo, ki pomaga razstrupiti telo, hitreje izgubiti odvečne kilograme, ublažiti videz celulita, izboljša krepitev in poveča gibljivost telesa, dodatno odpira čakre, stimulativno deluje na limfni sistem, pomaga pri zdravljenju starih telesnih poškodb in pri umirjanju uma ter zavedanju telesa. Poleg tega pa je koža bolj čista in sijoča.

Namen te posebne zvrsti joge je, da se počutimo boljše, bolj lahkotno in vitalno. To nam omogoča bolj sproščeno, lahkotno in srečno življenje.

Toksini v naše telo ne prihajajo le od zunaj, ampak jih proizvaja tudi naše telo samo in so naravna posledica procesov prebave in dihanja. Nezdrava prehrana in stres upočasnita naravne razstrupljevalne funkcije telesa, kar vodi do različnih bolezni. Vadba joge in prehrana na rastlinski osnovi – četudi le občasno – nam izboljšata prebavo in koncentracijo ter zmanjšujeta maščobne obloge.

Z vadbo določenih asan (joga položajev) v pravilnem zaporedju, telesu na naraven način pomagamo pri procesu razstrupljanja. K temu pripomore tudi višja temperatura, pri kateri vadimo in veliko zasukov. Tako s pomočjo detoks joga vadbe dobesedno ožamemo telo, tako da se toksini izločijo v čim večji meri. Po vadbi je dobro zaužiti smuti, ki dodatno ogreje in razstrupi telo, zato vam poklanjam tudi e-knjigo s smutiji, kar dodatno poskrbi za očiščenje telesa.

Lepota zdrave hrbtenice

Različno gibanje, ki ustreza našemu načinu življenja in v katerem uživamo, traja vsaj pol ure dnevno, da se ogrejemo, blaži tudi človekove psihične stiske. S tem se poveča kakovost življenja. Ko se sprostimo, uživamo in razvedrimo, smo tudi bolj vitalni, ustvarjalni, družabni, zabavni in veseli.

Velik delež bolnikov na fizioterapijah po Sloveniji in po svetu še vedno predstavljajo tisti, ki imajo težave s hrbtenico. Kakovost življenja se tem bolnikom občutno poslabša in jih lahko tudi za več mesecev naredi nezmožne za vsakršno dejavnost.

Vzroki za težave s hrbtenico

Bolečine v hrbtenici so cena človeške evolucije. Prehod iz četveronožne hoje v pokončno držo je namreč pomenil breme za hrbtenico. Sodobni način življenja je glavni vzrok, da je naša hrbtenica nenehno obremenjena, se napreza in trpi. Različni dejavniki, kot so nepravilno sedenje, premalo gibanja in ohlapne mišice pa povzročajo bolečine v ledvenem, prsnem ali vratnem delu hrbta.

Ortopedi menijo, da je več kot 90 % bolečin v križu pravzaprav posledica sprememb na medvretenčnih ploščicah. Vsakodnevno sedenje z leti povzroči vse ohlapnejše hrbtne mišice, ki sprva vodijo do bolečin, kasneje pa tudi do trajnih težav. Bolečine so posledica nezdravega načina življenja z veliko sedenja v službi, v prostem času, preživetim za računalnikom in v avtu. Obenem na težave s hrbtenico vplivajo tudi nosečnost, porod, nepravilne športne dejavnosti s prevelikimi obremenitvami, seveda stres in psihična napetost. Če k temu prištejemo še pomanjkanje telesne aktivnosti, so težave s hrbtenico kmalu del našega vsakdana.

Vaje za zdravo hrbtenico so pripravljene kot del preventivnega programa, lahko pa pomagajo omiliti ali popolnoma odpraviti tudi že nastale težave. Vsekakor je pri oboleli hrbtenici potrebna posebna previdnost. Če imate s hrbtenico resne težave, vas prosimo, da se pred odločitvijo o vadbi posvetujete z zdravnikom.

Vaje se izvajajo počasi, brez hitrih in nepredvidljivih gibov. Pri vadbi uporabljamo lastno težo in delamo proti gravitaciji. Položaje izvajamo počasi in pravilno ter dodajamo pravilni dih. O pravilnosti diha se boste podučili tekom vadbe. Jogijski položaji, zajeti v vadbenem programu Lepota zdrave hrbtenice bodo okrepili vaše hrbtne in trebušne mišice. To bo vplivalo no izboljšanje zdravstvenega stanja in ob redni ter pravilni vadbi tudi odstranilo marsikatero tegobo in bolečino.

Moč fleksibilnosti hrbtenice

Moč fleksibilnosti hrbtenice je nadgradnja programa Lepota zdrave hrbtenice. Pri teh vadbah se izvaja težje asane, telesne položaje, pri čemer se krepi trebušne mišice in poskrbi za dober razteg celotnega hrbta.

Kaj vam program ponuja: naučili se boste vzravnane in pravilne drže, okrepili hrbtne in trebušne mišice, ki prav tako vplivajo na telesno držo, razgibali sklepe hrbtenice in okončin, naučili se boste pravilnega dihanja, pravilnega dviganja in spuščanja bremen, aktivnega stanja in sedenja, pravilne hoje in masaže stopal, se raztegnili, predvsem pa preizkušali svoje telo v težjih jogijskih položajih, kar vam vlije samozavest in občutek nadzora.

Močne noge in gibljivi boki

Vedno znova je želja vadečih obvladovanje težjih položajev, predvsem špage – raznožke, zato sem se odločila, da dodam tudi to v Joga Akademijo.

Rada bi razbila mit in stereotip o tem, da ne morejo vsi narediti raznožke ali špage, kar ni res. Vsak se je lahko nauči, le vaditi je potrebno pravilno in redno.

Gibljivost bokov, kakovosten razteg nog in aktivacija globokih mišic trupa je pomembno ne le za doseganje špage in težjih raztegov, temveč na splošno za življenje.

Na področju bokov se pojavlja največ zakrčnin in vse zastale emocije nam onemogočajo lahkotno gibanje in sproščeno življenje, zato moramo poskrbeti za odstranitev blokad na področju bokov, saj nam to omogoča boljše in lažje življenje nasploh.

Tako, da se ne ozirajte na leta, le sledite programu in dosegli boste rezultate, ki jih želite doseči.

Spirit joga

Joga je stanje, ko se združita um in duh. Je eden najstarejših sistemov znanj, ki človeka obravnava celostno – telo, um in duha. Prav ta celovit pristop zagotavlja zdravje posameznika na vseh nivojih: na fizičnem, čustvenem in psihičnem. Joga pa niso le telesni položaji – asane.

Med jogijske tehnike spadajo tudi meditacija, petje, pravilno nadzorovano dihanje – dihalne tehnike, tehnike sproščanja, zdravljenje s pomočjo umetnosti mandal in druge tehnike. Glavni cilj joge je potovanje navznoter in boljše spoznavanje svojega telesa, s čimer se spodbuja samospoznavanje in samoraziskovanje. Joga je notranja drža, ki poudarja samozavedanje. Boljše poznavanje svojega telesa in prepoznavanje oz. občutenje različnih občutij znotraj sebe pomagata tudi v vsakodnevnem življenju.

Prebudite svoje notranje Božanstvo in spoznajte svojo barvito podzavest. S Spirit jogo se izboljša ravnotežje, koncentracija, koordinacija, predvsem zavedanje sebe, svojega uma, duha in telesa.

S Spirit jogo boste zagotovo spoznali dele sebe, za katere niste vedeli, da obstajajo ter popotovali vase in si privoščili globoko aktivacijo telesa ter dosegli najboljše rezultate na vseh področjih svojega življenja.

Jogijski tretma mogočnosti

Vsak posameznik je lahko mogočen in prebudi v sebi svoje Božanstvo. Naj najprej razbijem mit, ki se največkrat pojavi na tečajih in delavnicah joge Nisem dovolj močna v rokah in ne upam si. Prav tako se velikokrat pojavi vprašanje dvoma in strahovi Kaj pa če padem.

Ne bojte se. Zato sem jaz tukaj, da vas naučim pravilne tehnike in da vas popeljem čez opore, stoje in vam tudi pomagam, da izboljšate svoje veščine. Vse skupaj je pripravljeno tako, da boste hitro in učinkovito dosegli rezultate. Samo prepustite se in dovolite, da vam pomagam prebuditi vašo veličino.

In da razbijem mit: pri oporah in stojah ne gre toliko za moč v rokah, ramenih in vratu, kot predvsem za spoznavanje vašega težišča. Ko enkrat začutite to, potem vam bo vse postalo dosti lažje.

Pri teh asanah - telesnih položajih se seveda krepijo roke, ramena, hrbet in trebuh, a ne potrebujete imeti vsega tega, preden pričnete s tem tečajem.

Skupaj potujemo čez lažje položaje, ki jih nato nadgrajujemo. Dovolite si biti drzni in spoznavajte svojo notranjo moč in svoje telo na poseben način znotraj jogijskega tretmaja MOGOČNOSTI.

Jogijski tretmaji - vadbe

150,0€ 105,00€

Jogijski tretmaji - vadbe