22 januarja, 2019 Magičnost jogijskih položajev: svet živali

Magičnost jogijskih položajev: svet živali

Vsi položaji iz joge izhajajo iz narave. Velika večina položajev je dobila poimenovanja ravno po živalih. Zelo zabavno je, kako otroci spoznavajo živali in s tem tudi jogijske položaje. Otroci pri tem uživajo, se spoznavajo s svojim telesom in odkrivajo nek nov svet znotraj in izven njih.
Joga za otroke je aktualna po celem svetu, saj se vsi starši zavedajo, da je pomembno učiti otroke že zgodaj, da živijo zdravo in srečno življenje. Pri tem joga doprinese otrokom mir, pomirjenost; z jogijskimi položaji pa se otroci tudi dobro pregibajo. Med drugim so dihalne tehnike znanstveno dokazano odlične za astmatike in vse otroke z bronhitisom in drugimi dihalnimi boleznimi, prav tako lahko blagodejno vplivajo na otroke s hiperaktivnostjo in z avtizmom.

Za vse otroke pa magičnost joge vpliva blagodejno, da se lažje učijo, spoznavajo z novimi izzivi, ustvarjajo in se prepustijo novem svetu znotraj sebe.

Kartice in igre za vadbo joge za otroke lahko kmalu najdete v moji trgovinici in pričnete z vadbo tudi doma. Na voljo bodo natisljivi izdelki, kar vam bo omogočalo zabavno in aktivno preživljanje deževnih dni in tudi igranje na travniku ob sončnih dnevih.