29 avgusta, 2020 Yogalishes nega v nosečnosti

Yogalishes nega v nosečnosti

Nega nosečnice

Preberi si napotke za nego kože v nosečnosti – nega kože zaradi raztezanja na trebuhu, stegnih in dojkah, nega las, nega stopal in dodatni napotki za nego v nosečnosti.

Nega kože proti strijam zaradi raztezanja

V nosečnosti zaradi raztezanja kože na predelu trebuha, prsi in bokov lahko nastanejo rdeče črte, imenovane strije. Za nego se svetuje negovalno kozmetiko za nego nosečniške kože na trebuščku proti strijam. Navadno so te kreme bolj mastne, vlažne in hranljive, lahko pa se neguješ tudi s kozmetiko, s katero boš kasneje negovala dojenčka. Uporablja naj se kozmetika, na katero nisi alergične. Občasno ženske v nosečnosti tožijo za srbečimi in rdečimi izpuščanji na koži trebuha ali kjerkoli drugje po telesu. Lahko se pogovoriš še z dermatologom, ki največkrat predpiše nevtralna mazila, saj so največkrat vzroki teh težav hormonsko pogojene nosečniške spremembe.

Strije je težko preprečiti, po porodu pa zbledijo.

Da bi preprečila nastanek strij je pomembno tudi, da kilogramov ne pridobivaš prehitro, in da redno telovadiš. V prehrano vključi živila, ki so bogata s cinkom, kot so orehi in bučna semena. Prav tako poskrbi, da bo tvoja koža veš čas navlažena.

Nega dojk v nosečnosti in tudi po porodu

Po umivanju dojke nevlaziš kožo z vlažilnim losjonom. Posebno nego potrebujejo bradavice, ki so po porodu zaradi dojenja (sesanja otroka) razpokane in boleče. Izberi modrček prave velikosti in iz naravnega materiala (bombaža). Ne sme te tiščati, naj ti pa nudi oporo.

Nega las

Če si barvaš lase, v nosečnosti uporabljaj barve, ki so manj škodljive za lase, torej, ki ne vsebujejo amoniaka.

Napotki za nego kože v nosečnosti

Kože ne drgni z brisačo, ampak samo rahlo obriši. Brisačo uporabljaj samo ti. Priporočljivvo je, da si po tuširanju naneseš olje ali se namažeš po vsem telesu z bolj mastno kremo.

Nosi bombažna oblačila. Namesto kopanja se raje prhaj. Ne izpiraj notranjosti nožnice.

Izogibaj se odišavljenem toaletnem papirju in odišavljenim higienskim vložkom. Za čudovito nagradno igro je poskrbel @polleosport. Kmalu več o nagradi igri na fb strani Yogalishes Mom. @yogalishesmom