3 marca, 2021 Magična joga za otroke

Pravilen razvoj otrok s pomočjo magične joge

POZITIVNI UČINKI IN PREDNOSTI MAGIČNE JOGE ZA OTROKE:
  • razvijajo se motorične in koordinacijske sposobnosti;
  • krepi se nadzor nad čustvi;
  • drža je bolj pravilna;
  • izboljša se imunski sistem;
  • poveča se kapaciteta pljuč, kar omogoča bolj globoko in lažje dihanje;
  • telo postane bolj skladno in gibljivo;
  • izboljša se kontrola nad telesom;
  • okrepijo se mišice;
  • pospeši se regeneracija telesa in
  • spodbuja se ustvarjalnost.

V knjižnem delu Moja prva joga- magični svet joge za otroke se lahko otroci učijo jogijskih položajev in drugih jogijskih prijemov na zabaven način. Knjiga je opremljena s profesionalnimi fotografijami, da je izvedba čim lažja, pravilna in učinkovita. V delu so podrobno opisane izvedbe, dodane so opombe in tudi dodana mnenja strokovnjakov, da joga učinkovito vpliva na razvoj otroka. Dodana so najpogostejša vprašanja skrbnih staršev iz delavnic, tečajev in rednih vadb, ki sem jih in jih izvajam v Sloveniji in tujini.

Joga otrokom pomaga razvijati motorične sposobnosti, kreativnost in se umiriti.

Otroci veliko sedijo, kar zavira pretok energije po telesu, cirkulacijo in pretok limfe po telesu. Sedenje ni le povezano s šolo, temveč tudi z vožnjo na avtobusu, v avtu, s čakanjem v čakalnicah in tudi drugje. Problem današnje družbe je t.i. sedeči človek. V preteklosti so se otroci veliko več gibali, s čimer so pospešili pretok krvi po telesu, kar je pospešilo boljšo regeneracijo in tudi pretok energije po telesu. Takoj ko se bolj miruje ali prevladuje večinoma sedeči položaj, zastaja večina energije v predelu bokov, zadnjice in trebuha. Pri otrocih se ne pozna ravno pri povečani teži, temveč pri tem, da so utrujeni, hitro ostanejo brez koncentracije, so nezainteresirani in celo bolehni. Joga poskrbi za pravilno držo otrok, kar vpliva na pravilen položaj organov v telesu in boljše celostno počutje in zdravje.

V knjigi so opisane tudi dihalne tehnike, s katerimi se otroci naučijo pravilnega dihanja, kar jim pomaga ne le pri jogi, temveč v vsakodnevnem življenju. Ko otroci odraščajo, se soočijo z različnimi izzivi, jim prav pravilno dihanje omogoča, da se boljše soočajo s stresnimi situacijami, so tudi bolj zdravi in bolj pozitivno usmerjeni.

Po strokovnih svetovnih raziskavah vpliva joga blagodejno na odraščanje otrok, razvijanje motorike, boljše obvladovanje svojega telesa, izboljšanje ravnotežja, koordinacije in tudi koncentracije. Otroci so tudi bolj pozitivno naravnani in umirjeni.

V knjižnem delu se nahajajo tudi napotki, kako se otroci lahko sprostijo in umirijo s pomočjo vzhodne tradicije, in sicer s tehnikami sproščanja, ki so prilagojene za otroke. Delo je primerno in celo dodatno priporočljivo tudi za hiperaktivne otroke in avtiste. Pred vadbo se priporoča posvet s pediatrom, ki opazuje napredek pri otroku. S tem poskrbite, da je vadba joge učinkovita in varna. Ker se lahko s knjižnim delom vadbe izvaja doma, so otroci dodatno sproščeni, kar je bonus za avtistične otroke, ki potrebujejo več manevrskega prostora in notranji mir.

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA KNJIGO IN VADITI DOMA?

Otroci imajo veliko različnih dejavnosti že preko tedna – prav s knjigo lahko starši vadite z otroki, ko imate čas kar v udobju svojega doma. Otroci se najbolj varno počutijo doma, kar jim pomaga pri učenju novosti, kot so tudi jogijski položaji. V knjigi so dodani tudi drugi jogijski prijemi, kot so dihalne tehnike in tehnike sproščanja. Kot darilo sem dodala tudi pobarvanke, saj otroci ob barvanju edinstvenih in razigranih pobarvank izboljšujejo koncentracijo in se sproščajo, skozi svet mandal pa razvijajo svojo kreativnost.

Ker pa obožujem delo z otroki in sem tudi sama mamica treh srčkov, sem dodala kar nekaj daril in bonusov, da bo potovanje v svet joge čim bolj zabaven in prijeten tudi za vaše čudovite otroke.

Knjižno delo Moja prva joga – magični svet joge za otroke je namenjeno otrokom. Odraščanje je pomembno in starši poskrbimo, da se otroci dobro razvijajo in pravilno odraščajo. Joga za otroke je namenjena otrokom vseh starosti. Otroci lahko dosegajo boljše rezultate in uživajo ob svojih osebnih dosežkih z vadbo joge. Če otroci zgodaj osvojijo zdrav način življenja, ljubezen do gibanja in zdrave prehrane, bodo to cenili celo življenje. Starši smo tu, da jim pomagamo na tej poti in zagotovimo srečno, zdravo in toplo pot v življenju.

https://yogalishesana.com/trgovina/knjiga-moja-prva-joga-magicni-svet-joge-za-otroke/