27 novembra, 2020 Odpustiti drugim ni vedno lahko, a je nujno potrebno za nas

Odpustiti drugim ni vedno lahko, a je nujno potrebno za nas

Odpuščanje je proces, ki se ne zgodi čez noč. Težko odpustimo ljudem, ki so nas globoko prizadeli in nam povzročili travmatične izkušnje, nas prizadeli in nam prizadejali bolečino, napetosti, strah, v nas vzbudili dvome ali nas oguljufali na takšen ali drugačen način.

Pri odpuščanju ne gre za to, da bo drugi osebi lažje, temveč da bo nam lažje. S tem, ko odpustimo, ne gre za to, da osvobodimo drugo osebo, temveč osvobodimo sebe. Rešimo se težkih okov, ki nas zadržujejo, da vzletimo in živimo življenje sproščeno in lahkotno naprej.

S tem, ko odpustimo tudi ne potrdimo, da smo se mi motili in tudi ne pomeni, da smo mi glavni krivci, temveč gre za to, da sebi dovolimo zaživeti v miru in brez teže preteklosti in zamere.

Včasih je odpustiti lažje, včasih težje. Kar lahko naredimo v primerih, ko nam je težje je to, da si postavimo vprašanje, kaj imate od tega, da se držite zamere in koliko vas tovrstna zamera omejuje v življenju.

Če vam nekdo prizadene takšno ali drugačno škodo v življenju, je normalno, da se ne pustite in se borite zase, a vedno znova se morate povprašati Ali je vredno?

Na konec koncev je naše življenje minljivo in držati se zamere, je nesmisleno za naš notranji mir. V teh primerih je potrebno obdržati distanco od ljudi, ki so nam to prizadejali in se osredotočiti nase. Če to ni možno, potem moramo najti način, kako vseeno obdržati distanco in se zaščititi.

Povprašajte se:

Ali imate koga v življenju, ki bi mu morali odpustiti?


Težka in zahtevna tema, a hkrati odrešujoča za dušo. Vsi imamo nekoga, ki mu moramo odpustiti. Ni osebe na tem svetu, ki ne bi izkusila zamere.

Meni je pri dopuščanju pomagalo razumevanje, da ta oseba, za katero mislim, da mi je storila krivico ne razume, kaj je storila ali ne zna drugače funkcionirati. Prav tako mi je pomagalo to, da v življenju so ljudje, ki so nam za veselje in podporo in so ljudje, ki nam škodujejo in so nam za lekcijo. Za vsako lekcijo je prav, da smo hvaležni, saj nas naredijo močnejše, sposobnejše in modrejše.

Tudi sama sem večkratno trpela, saj nosim srce na dlani in verjamem v dobro v ljudeh. Najprej sem težko sprejela to, da odpustim, ko pa sem ozavestila dejstvo, da ta oseba misli, da ravna prav, sem videla, da nima smisla nekoga prepričevati, razreševati in sem bila lahko srečna, da sem se osvobodila toksičnega vzorca ter se odmaknila od tovrtsne osebe. Rabila sem nekaj časa, da sem to dejansko ozavestila. Še vedno se mi zgodi, da mislim, da mi nekdo dela krivico ampak zelo kmalu preneham s to mislijo.

Velikokrat pomislimo na to, da je nekdo drug kriv za to, kar prestajamo in kar se nam dogaja, ampak večino zadev v naše življenje pritegnemo z energijo. Ko smo na tleh, bomo v naše življenje pritegnili ljudi, ki prav tako trpijo in ranjeni ljudje ranijo druge. Ne pozabite tega!

Naj izpostavim tudi to, da če zamera vpliva na harmonijo znotraj družine, zakona, pa je potrebno se dobro pogovoriti in na tem delati, saj ti odnosi so pomembni. Če ša ugotovimo, da ne gre, pa je pomembno za nas, da se znamo zaščititi in distancirati kolikor je le mogoče.

Pri odpuščanju vam lahko izredno pomagajo Rebirthing tehnike, ki vam pomagajo se očistiti toksičnih vzorcev in lahko zaživite svobodno, bolj mirno in srečnejše življenje.

Vse o Rebirthing tehniki najdete na povezavi:

https://yogalishesana.com/joga-akademija/