28 oktobra, 2020 Magični rituali

Magični rituali

Magični rituali so namenjeni temu, da razvijamo svoje misli v pravo smer in pričenjamo dan produktivno, pozitivno in srečno. S temi rituali smo v življenju bolj pozitivno naravnani, bolj srečni in uspešnejši.

Rituali ali Satsangi nam pomagajo ohranjati moč in dajejo zagov v najtežjih trenutkih življenja.

Z rituali lahko lažje manifestiramo svoje želje in se usmerimo v pravo smer. Prav tako z rituali predelujemo vzorce, kin as ustvaljajo na življenjski poti in se tako usmerimo na pravo pot. Moč misli je mogočnejša, kot ji pripisujemo. Rituali so sklopi obredov, ki so jih izvajali že v pradavnini. Z rituali lahko zaključimo neko obdobje ali pričnemo novo. Z rituali lahko dosežemo kroženje energije znotraj različnih procesov, ki se nam dogajajo.

Pomislite za trenutek, kako deluje na vas preprosta besedica hvala. Ko komu kaj podarite, mu pomagate ali preprosto opravite svojo dolžnost in se vam oseba za vaše dejanje zahvali, vas preplavijo pozitivna čustva. Človek se počuti spoštovanega, cenjenega in opaženega. Storil je dobro delo. Njegovo dejanje ni bilo zaman, saj je nekomu seglo do srca. Preprosta besedica hvala ima torej tolikšno moč. Ko pa smo hvaležni tudi navznoter, ne samo navzven, in ko smo hvaležni celotnemu vesolju, ne samo enemu človeku pa se moč hvaležnosti še podvoji.

Najpreprostejša in najbolj temeljna oblika hvaležnosti je hvaležnost za to, da obstajamo. Kot učijo duhovni modreci, človeško življenje ni samoumevno, temveč si ga je treba prislužiti. Fizična dimenzija je dimenzija dvojnosti, nasprotij, ki so za človeka sicer naporna, ampak hkrati osvobajajoča. Ljudje lahko namreč izbiramo in vedno lahko izberemo svetlobo namesto teme, ljubezen namesto sovraštva. Hvaležnost, da smo, vsebuje hvaležnost do Boga, če vanj verjamemo, ker nam je podaril življenje, ter hvaležnost do naših zemeljskih staršev, ki so nas rodili, skrbeli za nas in nas vzgojili.

Znotraj nabora Magičnih ritualov lahko izberete tiste rituale, ki vam ustrezajo in vam pomagajo na vaši življenjski poti. Določene ritual boste izvajali večkrat, kakšne se vas mogoče ne dotaknejo in jih le preizkusite, da boste videli, kako vam ustrezajo.