14 junija, 2021 Biti mamica je blagoslov

Biti mamica je blagoslov

Biti mamica trem otrokom je zame največji blagoslov. Vsak otrok je nekaj posebnega in vsak otrok potrebuje posebno vodilo, ljubezen in toplino.

Meni osebno največ pomeni to, da sem s svojimi otrokom in možem. Na eni točki v življenju, ko sem skoraj pregorela, sem si dejala, da na tej točki v življenju je najbolj pomembna družina, saj sedaj so otroci majhni in me potrebujejo. Zato sem sprejela nekaj odločitev, ki jih želim deliti z vami.

Ves čas sem bila na začetku, ko sem postala mamica, razpeta med projekti in družino ter nisem vedela, kako se vsega lotiti. Slaba vest, da zamujam fotografiranje v Milanu, vodenje delavnice v New Yorku, vrhunskega sodelovanja s casting directorico v Los Angelesu, vodelje tečaja za jogo v Indiji, …. Oh, še bi lahko naštevala. A po drugi strani pa sem bila blagoslovljena s tremi čudovitimi otroki, ki mi pomenijo vse na svetu. In sem si rekla, določene zadeve bodo počakale, če so mi resnično namenjene, saj se vse v življenju naredi ob pravem času in na pravem mestu. Otroci pa so moj svet in sedaj so oni moja prioriteta. Nič mi ne pomenijo dosežki, če mi zakon in družina ne funkcionirata. Po delu z mnogimi mamicami vidim, kako se vse na eni točki v to ujamemo, potem pa so pomembne naše odločitve, kako zapeljemo našo življenjsko pot in vodimo družinsko življenje.

Moj svet.

  1. Biti tukaj in sedaj.

Najbolj pogost stavek, ki ga slišimo je živi v tem trenutku. To pa ni vedno lahko, ko se nam toliko stvari naekrat dogaja. Je pa pomembno predvsem to, da se znamo vživeti v trenutke, ko smo z družino in da uživamo na izletih, sprehodih ali ob obrokih z našimi družinskimi člani.

2. Dobro si razdeliti čas za poslovne obveznosti in družino.

Pomembno je, da si znamo razdeliti čas, ko opravljamo stvari za službo in ko smo z družino. Sama sem se veliko naučila, kako to uravnavati, saj ni vedno lahko, posebej, če vodiš svoj posel. Je pa zagotovo to nekaj, na kar moramo biti pozorne. Sama si razporejam čas tako, da vse za službo uredim, ko so otroci v vrtcu ali šoli ali ko spijo, saj tako skupen čas preživimo bolj sproščeno in veselo.

3. Določiti prave prioritete.

Sama sem imela s tem kar nekaj težav, saj moj poklic me izredno veseli in ljubezen do poučevanja vadb me zmeraj znova navdušuje. Ampak sem se na eni točki zavestno odločila, da bo tujina malce počakala in sem omejila sodelovanja s tujino, saj konstantna potovanja zahtevajo veliko energije, časa in denarja, če želiš delati 1000%, kot sama delam. Prav tako prisegam na kvaliteto pred kvantiteto in si z leti zbiram manj projektov in tiste izpeljem vrhunsko.

4. Ljubezen naj bo glavno vodilo.

Ljubezen, toplina in varnost so tisti, ki otrokom dajo občutek pripadnosti in sproščenosti. Naj bo ljubezen vodilo znotraj družine, saj to jim je odličen temelj za napredek in razvoj.

5. Sproščena in zdrava mamica je temelj družine.

Mamica mora biti zdrava, spočita in sproščena, da lahko vzgaja otroke. Mentorica za reiki mi je pred leti dejala, da bi morale vse mamice delati le 4 ure na dan, če bi želele biti vse to. No to je v večini primerov utopija in tudi pri meni. Ravno zato pa je pomembno, da vsaka mamica skrbi za zdravo prehrano, da popije dovolj vode in da vadi, je telesno aktivna, saj le tako je fit in lahko dobro poskrbi za svojo družino.

6. Ne bodi prestroga do sebe.

Ženske smo po naravi zelo stroge do sebe. To pa ni vedno dobro, saj prenašamo to na otroke in tudi se ne počutimo tako dobro, kot bi se mogle. Zato je pomembno, da znamo najti dobro razmerje med kritiko do sebe in ljubeznijo do sebe. Meni osebno najbolj šepa pospravljanje, saj rajši preživim dan z otroki in vodim delavnice, kot pa da imam vse v piko očiščeno. Se trudim po najboljših močeh, a koš perila me velikokrat počaka na naslednji dan, tako tudi posoda, saj mi je resnično pomembno, da smo z družino skupaj.

7. Verjami vase in bodi, kar si.

Vedno verjami vase. Ta stavek nam je še predobro poznan. Ja res ni težko, ko je vse v redu. Ko so računi plačani, ko imamo ob sebi izjemnega partnerja, so otroci zdravi in srečni in me uspešne. A kaj, ko pridejo trenutki, ko ni tako. Zato je pomembno, da najdete način, kako uravnavate to, ko pa ni vse tako rožnato. Prav tako bodi to, kar si. Nič ni narobe, če se še iščeš, vsi se in to celo življenje, ampak pomembno je, da v osnovi se sprejmeš takšno, kot si, saj si izjemna in edinstvena. Nihče ne more biti boljša verzija tebe, to smo lahko le me – vsaka svoja edinstvena in popolna podoba.

8. Obkroži se z ljudmi, ki verjamejo vate in te podpirajo.

Sama prisegam na prava prijateljstva in se obkrožam z ljudmi, ki me podpirajo in imajo radi in jaz podpiram njih in jih imam rada. To je krog ljudi, ki vam daje podporo, moč in ljubezen, ko jo potrebujemo. Niso pa vsi ljudje nam pisani na kožo in zato premisli, kdo je tisti, ki spada v ta krog in kdo je namenjen družbi in kdo lekciji, kot je pravila že moja babica.

9. Ne zadaj si preveč, kot zmoreš.

Sama sem bial mojster tega, da sem si vedno znova zadala preveč. Vse sem izpeljala, a prostega časa nisem imela in bila sem izmučena. Pridejo ponudbe, projekti in ko nekaj počneš s srcem težko zavrneš. Ampak na eni točki je pomembno, da se znaš ustaviti in resnično sprejeti le tiste projekte in obveznosti, ki te izpolnijo in da konec dneva ne obležiš.

10. Poskrbi za počitek in regeneracijo.

Veliko delam z mamicami in vsem nam je skupno (se pridružujem), da si ne znamo vedno vzeti časa zase. Mogoče je nek občutek krivde, da bi morale nekaj početi in da smo ves čas ujete v rutini, a je pomembno. Z leti opažam, kako se znam odklopiti in si boljše razporejati svoj čas, da sem še bolj efektivna in hkrati nisem izmučena.

Otroci so največje bogastvo.

Upam, da vam moji nasveti pridejo prav. Za vas pa sem pripravila top spletni 21-dnevni izziv, s katerim lahko dodatno ugotovite, kdo želite biti, kaj želite v življenju početi in s kom ga želite preživeti.

Edinstven transformacijski spletni izziv Zaživi svoje sanjsko življenje je 21-dnevni izziv, ki vam ponuja možnost za osebno rast, delo na sebi, da sledite svoji viziji in da zaživite svoje sanjsko življenje.

Če ste v življenju na razpotju ali bi radi imeli več od življenja oz. veste, da je možno živeti boljše življenje, potem je to nekaj posebnega za vas.
Že več kot tisoč vadečih je sodelovalo v mojih izzivih in zagotovo lahko pomagam tudi vam. Kot life coach, kot NLP coach in kot vaditeljica različnih vadb vam lahko pomagam z več kot desetletnimi izkušnjami, ki sem jih pridobivala v Sloveniji in tujini ter vam lahko ogromno ponudim.

Skupaj potujemo čez življenjska področja in intenzivno delamo na sebi. V 21 dneh si lahko uredimo stvari tako, da zaživimo svoje sanjsko življenje. Znotraj tega spletnega tečaja vam ponujam najboljše in najbolj kvalitetno znanje, ki resnično deluje, ter orodja, s katerimi lahko v svoje življenje vnesete spremembe, ki si jih že dolgo želite.

Transformacijski izziv

#mamicemamoto #mamisupersi #fitjogamami

Z ljubeznijo, namaste.

Ana Devayani