10 novembra, 2020 Joga za otroke v okviru izjemnega projekta Zlati sonček

Joga za otroke v okviru izjemnega projekta Zlati sonček

Zelo sem vesela, da se je že kar nekaj šol odločilo vključiti moj program joge za otroke v ovir Zlatega sončka.

Zakaj sem tako vesela odziva?

Sama menim, da je joga dobra popotnica za otroke, saj jim pomaga pri pravilnem razvoju in tudi pri soočanju s stresom. Vse to jim pomaga za življenje in na poti odraščanja.

Joga pomaga otrokom raviti pozitiven odnos do sebe, kar je v tej dobi izredno pomembno. Premalo se zavedamo nevarnosti socialnih omrežij in moči medijev, ki nam vsakodnevno vsiljujejo popolne in retuširane podobe in pri otrocih to še dodatno pusti pečat in jih zaznamuje. Biti otrok v dobi razvite tehnologije in konfuznih informacij ni lahko. Pri tem joga otrokom pomaga razvijati njihov zdrav odnos do sebe, sveta in drugih. Prav tako jim pomaga prepoznavati potenciale, ki jih imajo v sebi in se poudari njihovo edinstvenost.

S pomočjo pravljic, igre in pesmic se otroci spoznavajo s čarobnim svetom joge, kar jim vzpodbudi ljubezen do joge na sploh. Joga pa pomaga pri njihovem razvoju, saj poskrbi za pravilno držo, pravilno aktivacijo telesa in tudi otroci se naučijo pravilno dihati.

Z jogo za otroke se otroci na koncu same vadbe počutijo odlično, pomirjeno in to vpliva na splošno počutje in zdravje. Dihalne tehnike so prilagojene prav za otroke in jim pomagajo premagovati stresne situacije v življenju. To potrebujejo otroci že zelo zgodaj, saj v šolskem sistemu hitro pričenejo intenzivno nalagati jim delo in je pomembno, da otroci znajo to dobro procesirati.

Celostno znanje, ki ga pridobijo na uricah joge za otroke, pa jim pomaga tudi kasneje v življenju.

Vse to je bil moj glavni razlog, da sem želela to vključiti otrokom v projekt Zlati sonček in res sem vesela, da se je toliko šol odzvalo.

Če bi radi, dragi starši, da bi bila tudi vaša šola del tega, me lahko vaša šola kontaktira in vključimo tudi vaše srčke in sošolce. Zaradi nastale situacije v prešnjem letu in v temšolskem letu vse poteka prek spleta in lahko vadite skupaj z otroki doma na varen in zabaven spoznate z jogo.

Več informacij najdete tudi na povezavi: https://yogalishesana.com/zlati-soncek/